4.5/5

4.3 stjerner på Google

Markskellet

Vedligeholdelsesplan sikrede renovering over tre år

Ejerforeningen Markskellet i Vanløse har fået renoveret kloaksystemet i etaper. På den måde har foreningen kunnet afholde omkostningerne til projektet over den løbende vedligeholdelse og uden ekstra finansiering.

Med en vedligeholdelsesplan og et komplet overblik over tilstanden af ejendommens kloaksystem kunne bestyrelsen i Ejerforeningen Markskellet lettere beslut- te sig for tempoet for renoveringen. Skulle hele renoveringen gennemføres samlet eller i etaper? Løsningen blev en løbende renovering.

»Det betød, at vi har kunnet finansiere renoveringen over den løbende vedligeholdelseskonto og uden at skulle optage lån eller hente anden ekstra finansiering. Samtidig var der penge til at igangsætte andre vedligeholdsopgaver sideløbende,« siger Jakob Vinther-Larsen, bestyrelsesmedlem i Ejerforeningen Markskellet.

Efter en tv-inspektion af ejendommens kloaknet tilbage i 2017 udarbejdede Peter Meyer A/S en vedligeholdelsesplan med detaljeret dokumentation af rørenes tilstand og økonomi for renoveringen af de enkelte strækninger. På den måde havde ejerforeningen det fulde overblik og uden at være afhængig af skiftende sammensætninger af bestyrelsen.

Renoveringen har omfattet spuling og strømpeforing af hele kloaksystemet med undtagelse af enkelte tidlige- re renoverede strækninger. Desuden er alle tagbrønde udskiftet og 1 meter-brønde repareret.

Oprindeligt var projektet delt op i fire etaper over fire år, men tidligere i år blev ejerforeningen og Peter Meyer A/S enige om at fuldføre projektet ved at udføre de to resterende etaper samlet.

»Vi havde pengene, så det gav god mening at slå de sidste etaper sammen og blive færdig. Vi fik tilmed etableret en overpumpning, så beboernes gener var minimale. De kunne fortsat anvende køkken, bad og toilet under renoveringen. Det var en kæmpe fordel, da renoveringen blev udført samtidig med, at Danmark lukkede ned på grund af COVID-19, og beboerne derfor var tvunget til at være hjemme. Med overpumpningen undgik vi den smitterisiko, der kunne være forbundet med, at beboerne skulle have benyttet ejendommens fællestoiletter,« siger Jakob Vinther-Larsen.

Han overtog ansvaret for projektet og kontakten til Peter Meyer A/S forud for de to sidste etaper.

»Når der er udarbejdet en så udførlig vedligeholdelsesplan med den fulde dokumentation, er det noget lettere at overtage opgaven og dialogen, når man ikke har været med fra begyndelsen. Planen giver et godt overblik over, hvordan det hele ser ud, og hvad der skal til af forbedringer. Hele processen har været en rigtig god oplevelse,« siger Jakob Vinther-Larsen.

Kloakrenovering for Ejerforeningen Markskellet, Vanløse

Indhent et tilbud